Домінуючою геометричною формою на більшості кухонь є чотирикутник – від прямокутних шаф до квадратних форм кухонного обладнання. Але саме трикутник, нехай навіть уявний, завжди був одним з найважливіших елементів дизайну та функціональності кухні.
""Робочий трикутник", за визначенням
Американської Асоціації Кухонних Дизайнерів (NKBA), це уявна пряма лінія, яка з'єднує центр мойки з центром варильної поверхні, потім із центром холодильника і назад з центром мойки. NKBA дає наступні рекомендації:
- Сума сторін робочого трикутника має перевищувати 8 м, і кожна сторона трикутника має бути не більше від 120 до 270 см.
- Робочий трикутник не повинен заходити на острів чи півострів більше, ніж 30см.